Serviceåret

Under året är det vissa perioder där det är särskilt lämpligt att se över olika delar av din husvagn eller husbil för att säkerställa att fordonet är servat och underhållet för både säker och trevlig tid ute på vägarna och för att garantier och försäkringar ska gälla fullt ut.

Kontakta oss

Januari-mars

Husvagnen eller husbilen står vanligtvis under vinterförvaring och då är det bra att ha sett till att batteri klarar vintern. Planera för en genomgång av batteri och elsystem redan innan du ställer för vinterförvaring.

April-maj

Våren börjar visa sig i södra delarna av landet och nere på kontinenten. Nu är det tid att göra stora årsservicen och se till att husvagnen eller husbilen är redo för merparten av årets äventyr. Här är det också klokt att göra fukt- och täthetskontroll efter vinterns snömängder för att säkerställa att högsäsongen blir utan obehagliga överraskningar.

Juni-september

Under högsäsong är det mest underhållsinsatser som ska till för att din husvagn eller husbil ska må så bra som möjligt. Om du ska ut på längre tur så är det alltid bra att gå igenom gasolsystem så att allt funkar som det ska.

Oktober-december

Snön är inte på väg riktigt än men det är ändå läge att börja planera för vinterförvaringen. Se över batteri och elsystem för att vara säker på att husvagnen eller husbilen klarar vintern. Se även till att tömma ut allt färskvatten och öppna färskvattenkranarna. Vi rekommenderar också att kontrollera rätt mängd frostskydd i glykolen i värmesystemet.